Måste bara...

När jag letade efter en passande bild till förra inlägget så hittade jag den här under rubriken nyfödd...

Jag fick bara lov att visa den, för den är så otroligt söt tycker jag. :)
Lilla kameleonten! :)


GRATTIS!!

Till min älskade vän Heidi och hennes Micke!
De blev igår föräldrar till en stor, liten flicka! :)
Grattis Alva nu är du storasyster!

Välkommen till världen lilla knodd! :)


2009-09-28


Hjälp oss...

Hej, vi är två abessinier tjejer som behöver hjälp.

Vår matte ska flytta till en mindre lägenhet och då får inte vi plats. Hon har dessutom inte riktigt tid att gå ut med oss och vi är innekatter, så vi behöver hjälp för det finns ingen plan B... Om man säger så...

Snälla, hjälp oss. Finns det någon där ute som kan ge oss ett kärleksfullt hem?
Vi är 6år(Ingen ålder för en katt), renrasiga med stamtavla. Fullt utställningsbara om du vill det. Vi är kastrerade. Vi älskar att gosa och ligga i knät på den som vill kela lite, vi pratar mycket och är väldigt tillgivna. Vi är hundvana och är snälla mot barn.

Snälla, vi vill bara hem till någon som kan älska oss och ta hand om oss. Vår mamma älskar oss jättemycket. Men hon inser att det inte vore rätt mot oss att sätta oss i en sån liten lägenhet, så på grund av att hon älskar oss så mycket så gör hon det rätta.

Vill du ha oss?
Vi kostade 6000kr som abessinier gör, men du får oss för trivselpenning, bara för att man inte ska ge djur gratis. Det viktiga är att vi kommer till någon som ger oss ett permanent och kärleksfullt hem. Vi finns utanför Västerås.

Är ni intresserade så maila på: shy_midnight@hotmail.com
Mitt hjärta blöder... Kunde jag skulle jag ta dem själv. Men jag är allergisk mot katter. :(


Utveckling!

Vissa program saknar man och vissa försöker man förtränga... Jag pratar ju förstås om barnprogrammen från ens barndom.
Min syster och hela hennes generation minns med skräck i blicken programmet vilse i pannkakan och Urcellen Ellen.

Men det jag minns som "traumatiserande" var mer, lillstrumpa och systeryster, samt ett sommarlovs morgon program som en sommar leddes av Tomas Di Leva. Don't get me wrong. Jag gillar verkligen Tomas, jag tycker han är helskön. Men det jag kommer ihåg var hur konstig jag tyckte han var när jag var liten. Ett minne jag har av honom är att han klädde ut sig i en bröllopsklänning och gifte sig med sin spegelbild... Han kysste den till och med. Och det var helskumt i mina ögon. :)

Men för övrigt så minns jag de flesta program från min barndom med värme. Jag tittade på solstollarna och på Toffelhjältarna. Alla lekte vi Ulla-Bella och skrattade gott.
Sen såg vi Trolltider och Trolltyg i tomteskogen. De var ju hur bra som helst. :) Jag tittade även på manga serier som Sandybell och Rai grottpojken. Min favoritfilm som riktigt liten flicka var svansjön i manga stil.

Så jag har väl haft tur som inte blivit traumatiserad så farligt av alla program som fanns förut. :)

Urcellen Ellen i sin über fina kostym...


Stand-up comedy.

Såg på ett program igår, comedy fight club.
Ett underhållande program, med stand-up comedy på tablån.
Men jag och min kompis Matte satt och pratade härom kvällen och då sa han något som jag tänkt på sen dess. När försvann komiker som kunde få en att skratta bara för att de gör sig så fula som möjligt?
De kunde få en hel salong med människor att vrida sig av skratt, bara genom att komma ut på scen och se så fula ut som bara de kan och stå helt tysta. Människor skrattade så de grät och sen kulminerade skratten till tjut och man fick så där ont i magen av skratt för att de sa ett litet "hej..." på ett minst lika töntigt och fult sätt. :)

Här kommer en liten påminnelse.

Så fruktansvärt roliga killar! Jag skrattar hur mycket som helst varje gång!

Se och njut av lite hederlig "gammal" galenskapar-humor. :)


Vackra Sala...

Hur vacker kan inte en gammal byggnad vara? Ser ni allt som jag ser när jag tittar mig omkring? Uppskattar ni, precis som jag riktigt gamla hur och andra byggnader? Är jag den enda som ser det vackra i en gammal gravsten och som seriöst blir jätteledsen när jag upptäcker att de ska ta bort en av de äldsta stenarna på en kyrkogård i brist på plats? Vad gör de med stenen sen? Slängs den bara bort? Det vore ganska hemskt tycker jag. För de görs inte längre. Höga marmorstenar skulpterade i gotisk stil... Det var hantverk det.

En av mina favoritplatser är Sala Silvergruva.
Gamla byggnader, gruvbyn där man får se hur de levde förr och förstås den mytomspunna djupa gruvan med sin gruvfru.
Hela upplevelsen Sala Silvergruva är fantastisk. Jag rekommenderar varmt att man, om man får chansen, åker dit och går guidade turer, inte bara i gruvan utan i dess omgivningar också. Det kostar en del att gå ner, men det är det värt.
Man kan numera gå ner till 155 meters djup.

Enligt en sägen från Österfärnebo i Gästrikland så var det gruvfrun i silvergruvan i Nässja, strax söder om Österfärnebo, som talade om för gruvarbetarna att hennes systrar var mycket rikare. Efter att ha letat malm hos systrarna Vira, Lura och Kulla kom man till slut till den rikaste systern, Sala, och hos henne fann man en rik fyndighet.

Gruvan var i drift från 1400-talet till 1908. Gruvan hade tre storhetstider: tidigt 1500-tal, mitten av 1600-talet och sent 1800-tal. Under de bästa åren producerades 3-5 ton silver per år och totalt utvanns mer än 400 ton silver och omkring 40 000 ton bly. Gruvans djup blev mer än 300 meter, med en sammanlagd längd av orter och rum på över 20 km. Sala silvergruva placerar sig där med på top 5 listan över historiskt stora silverfyndigheter i världen. Silvret var viktig som myntmetall och gruvan var enligt Karl XI Riksens förnämsta Clenodium.

Sala stad anlades för gruvans skull av Gustav II Adolf 1624 och man anlade även två stora vattensystem med sjöar och dammar som försåg gruvan och hyttan med energi. Under vissa perioder på 1500- och 1600-talet användes krigs- och straffångar, även tyska bergsmän var inkallade för gruvdriften.

Och så lite bilder från gruvområdet.
Drottning Christinas schakt uppstod omkring år 1650 och blev 257 meter djupt.


Under trägolvet är det 257 meter ner till botten. Men schaktet är till viss del vattenfyllt.Jag kan förstå varningsskyltarna. Även om jag fann det ganska lustigt att det de kände att de måste skriva strängeligen förbjudet och inte bara förbjudet... Sen är det än mer lustigt att det står att man inte heller får parkera där! Det fnissade jag lite åt innan jag vandrade vidare.Sen några detaljbilder, för att jag är så imponerad över att man la energi på att skapa såna vackra detaljer på byggnader förr. Det här var ju faktiskt en industri på den tiden. Jämför det med dagens tråkigt bruna och gråa industribyggnader
     


Byggnader ska ju underhållas, men det är inget arbete någon med min höjdrädsla bör utföra!


Värdshuset byggdes någon gång under mitten av 1800-taletPolishus kan vara så här vackra...Polishusets entré.Och lyktan. Jag trodde "red light" hade en annan betydelse... *skrattar*Gustav III:s schakt, det "yngsta" schaktet, bygget påbörjades 1775 och avslutades 1839. Det är 267m djupt.Ur en annan synvinkel.Klockstapeln byggdes 1733, men redan under 1600-talet fanns en klockstapel. Den var viktig för gruvarbetarna. Den ringde till gruvbön, markerade arbetspassen och larmade även vid större olyckor.Disponentbostaden.Som hade både väldigt små men fina äpplen, ett träd med udda frökapslar och en liten illaluktande kompis på grinden.
        


Bara ett stort hjul... Men jag tyckte det var fint.I huset man går in i för att stiga ner i gruvan så är det på ena kortsidan inbyggt en liten, liten dörr. Inte högre än ca 50cm. Så söt den är! Jag undrar vad den användes till.Gruvsmedjan.En vybild typisk för gruvområdet.Det underbart vackra turbintornet byggt 1870.

Och ytterligare en vacker industribyggnad på gruvans område.Och även om det inte ligger på gruvans område, så får man inte glömma Salas vackra vattentorn. Byggt 1903.Om vi bara hade såna här vackra industriområden, så tror jag fler skulle må bra av att gå till jobbet. :)
I know I would.


Mark Ryden.

Här är bilder av en konstnär som är helt i en klass för sig själv.
Stilen han målar i påminner mig lite om Dalí på något sätt tycker jag. Jag vet inte varför jag tycker så.
Men motiven är vekligen säregna...
Love them. :)Photobucket 

Photobucket 

Photobucket 

mark ryden Pictures, Images and Photos 

mark ryden Pictures, Images and Photos

Mark  Ryden Pictures, Images and Photos


Leo Plaw och Dusi Chan.

Udda, men jag gillar dem... :)

Leo Plaw Pictures, Images and Photos 

Vissa av Leo Plaw's målningar påminner lite om snäckor och virvlande vattendrag för mig.

Leo Plaw Pictures, Images and Photos 

Leo Plaw Pictures, Images and Photos 

Och Dusi Chan's målningar är bara jättevackra i mina ögon. Jag skulle lätt hänga dem överallt i min lägenhet.

Photobucket 

Photobucket 

Photobucket 

Photobucket


Rörande...

Hittade det här klippet hos Thess Jag blev så rörd att jag bara måste lägga in det här och visa alla det...


Filosofiska redare?

"Du är en del av någon annans upplevelse."

Så står det på destination gotlands båtar. Väldigt filosofiskt faktiskt när man tänker efter...

Så sitter jag och tänker medan jag sätter tänderna i lite frukt så här en måndagskväll.Hur korkad får man bli?

Jag hittade det här gamla klippet ikväll och gissa om jag skrattade!
Helt seriöst!! Ja vet att det var många som försvarade Emma Andersson efter det här sänts i tv med ord som: Ja men det är inte så lätt, hur skulle hon kunna veta det??

Ja, hur skulle hon kunna veta vem Goering(Göring) var och vad en svastika är för något? Treblinka, järnkors, tredje riket, kristallnatten, Mengele, Goebbels och Nürnberg?? Näe, vad är det?? Vet man inte det... Då blir jag mörkrädd.
Det tillhör vanlig allmänbildning och vi läser om det i skolan! När till och med Fredrik kommer in iklädd en ss-uniform, det enda som saknas är armbindeln av förklarliga skäl.

Korkat... Tyvärr. Jag tycker hon är korkad.

Men det var sjukt roligt att titta på. :)

Och jo, det är värt att lägga tid på att titta på båda två!

Klipp ett:Och här kommer fortsättningen...Ska man bara skratta, eller ska man gråta lite också?


Lilla "Bina" gillar Tingeling.

Så då måste jag ju göra om en av bilderna på henne, så hon delar den med Tingeling.

Sharing secrets tänker jag mig namnet på den. :)


Djurplågeri!!

Jag träffade på en kvinna utanför en affär för några dagar sen. Hon hade en jättefin liten schäfertik som satt vid hennes fötter.
Det kom en liten flicka mot dem och lill-tiken reste sig upp och viftade på svansen när flickan närmade sig.
Helt plötsligt kastar sig hunden på sida och skriker av smärta och jag ser då fjärrkontrollen i kvinnans hand... Hon trycker in en knapp på den... Jag hann bara tänka: Ett el-halsband!
Sen kastade jag mig fram, slet dosan ur hennes hand och även kopplet hon höll i. Sen satte jag mig ner och tog av hunden halsbandet och kastade iväg det och dosan.
Hunden, som var max 1-2 år låg och flämtade av chock... Jag började gråta och strök henne försiktigt över pälsen.

Då kom kvinnan...
Hon klev mot mig och skrek åt mig att jag skulle ge fan i hennes hund, att jag var en j-la fitta och att jag skulle sköta mig själv.
Vrede är bara förnamnet på vad jag kände. Så jag reste mina 175cm, stirrade ner på henne och vrålade åt henne att hon skulle hålla käften och att el-halsband är förbjudet enligt svensk lag. Jag skrek att om det är någon som är en j-la fitta så är det hon!
Hon backade lite och tur är nog det, för jag hade lätt klappat till henne så hårt jag kan.
Men så tittade hon hånfullt på mig när jag sa att jag skulle ringa polisen och sa att jag gott kunde göra det, för att hon hade licens för halsbandet.
Yeah, right! Svarade jag. För det är enbart och ENBART hundförare inom polisen som i VÄLDIGT speciella fall, EVENTUELLT kan få dispens att använda den typen av halsband.
Jag ringde polisen och satte mig på huk vid hunden. Hon satt och lutade sig mot mig och slickade mig på hakan och då började jag storgrina. Då tog kvinnan ett steg mot mig, men en man klev fram och satte handen i bröstet på henne och sa: "Nej, det räcker nu..."

Inom någon minut så kom en polisbil och två kvinnliga poliser klev ur.

De tog henne. De tog både henne och hunden och försäkrade mig om att hon aldrig mer kommer att få se hunden. Ena polisen sa att hon personligen skulle se till att hunden fick komma till ett bra ställe nu. Jag önskar att jag kunde tagit henne själv.
När de tog tag i kvinnan och förde henne mot bilen så vevade hon till mot ena polisen... Våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd... Ytterligare två åtalspunkter. Så vrålade hon att hon skulle anmäla dem för övervåld och så pekade hon på mig och vrålade att jag hade kallat henne för j-la fitta. Då tittade ena polisen kallt på henne och svarade: "Vad bra!"

De var jättegulliga och vänliga mot både mig och hunden. Jag fick krama henne klart och klappa på henne. Jag hoppas att hon hamnar hos någon snäll nu, så hon får leva resten av sitt liv hos någon som älskar henne och behandlar henne på rätt sätt.
Lilla pluttan...
De sa att jag gjort rätt och att hon inte kommer få ha hundar mer. Hon blir svartlistad.

Jag skriver här som jag sa till polisen:

Jag förstår inte för mitt liv, varför man skaffar djur om man bara vill göra dem illa...
Varför?Så här ser de ut, de förhatliga halsbanden...
 

Och dessutom säljer de såna här... För att som de själva skriver på sin sida: "Om du av vill dölja   dressyrhalsbandet på hunden, eller om du tycker det är fult, då skall du ha denna Scarf. Specialsydd för dessa produkter. Den passar alla dressyrhalsband och även antiskallhalsbanden samt halsbanden till osynlig hundgård."Tyvärr är det inte förbjudet att inneha såna här verktyg för djurplågeri, inte heller att sälja eller köpa dem. TYVÄRR!
Det är däremot helt förbjudet att använda dem. Det klassas som djurplågeri och det kan man få fängelse för. BRA!


RSS 2.0