Bröllopet...

Nej, jag är inte alls någon royalist... Och jag har inte mycket gott att säga om kungahuset och dess barn...
Nej, jag hade verkligen INTE tänkt skriva något om det så kallade "bröllopet" i min blogg, men jag överger mina principer för en enda sak...

Vad i hela H-VETE är det för diskussion om hon ska få gå med pappa eller Daniel fram till altaret???
Ja, det är en anglosaxisk tradition och inte svensk, men ska hon inte få bestämma en sån sak själv?? Så typiskt svenskt att tycka att bara för att det inte är svenskt så är det inte bra... Well newsflash! Allt som är svenskt är INTE bäst...

Skulle det finnas någon DÅLIG symbolik i att hon låter sig lämnas bort av sin pappa?? Jag undrar vad alla engelsmän och amerikaner m.fl. skulle säga om det? Om att vi här bråkar om att det inte skulle vara jämlikt att låta sin pappa lämna bort en kvinna vid altaret?!?  Vilket j-la skitsnack! Crap! Bullshit! Det är ungefär som att säga: Jag vägrar laga mat och baka, för en modern kvinna ska minsann vara jämlik och inte behöva slava vid spisen!
Jag ÄLSKAR att laga mat och baka! Och jag är minst lika jämlik någon man som vilken annan kvinna som helst! Min kompis älskar att städa och tvätta kläder och stryka, det är tro det eller ej en hobby hon har! Hon blir glad av det och vägrar låta sin man hjälpa till med det... Gör det henne till mindre jämställd för det?? Skulle det inte gå att vara feminist OCH gilla att städa och laga mat?? Förespråka jämställdhet mellan könen OCH vilja att pappa lämnar över mig i kyrkan till min blivande man??

Vaför i hela fridens namn skulle inte det gå??

"Hon är en välutbildad, intelligent kvinna som inte bott hos pappa på många år. Hon kan klara sig utan pappa på sin bröllopsdag." OCH?!? Vad i hela fridens namn vill människan ha sagt med det?? Är man outbildad och ointelligent om man vill ha med sin pappa i vigselceremonin??
Åter igen... Jag undrar vad alla andra länder som faktiskt tillämpar denna tradition skulle säga om det?!?

"Ja men det är ju tradition..." Knorrar prästerna...
Ja, men huvva! Så oerhört farligt!! Att hon vill välja något annat än våra gamla traditioner...

"Man går gemensamt fram till altaret för att visa att man går mot en gemensam framtid..."
Eh, gäller inte det när man gåt UT från kyrkan tillsammans som man och hustru?? Det är iallafall så JAG har uppfattat det...
När man går fram till altaret så avslutar man det gamla singellivet och när man gemensamt går ut med förenade händer så går man mot en gemensam framtid.

Så låt för i h-vete sessan bli ledd till altaret av sin pappa. Varför inte???

Låt sessan och hennes man vara, det är en enda dag i deras liv, varför inte ge henne chansen att få göra det så mycket som möjligt till sin egen. Vi bevakar den så extremt mycket ändå.

Låt dem vara...

Bilden är lånad från aftonbladet.se


Vila i frid lilla Max...

Sov så gott Max.
Jag ber om styrka till din familj. Det är så hemskt att det slutade så här. Jag kommer aldrig att glömma dig, hur du kom in på UG gående så där kaxigt med ett leende på läpparna. Alltid ett leende.
Frid över ditt minne.
Vila i frid.


Jag tröttnar aldrig på dessa...

Älskade, underbara barn! :D


Vår...

Äntligen!!! :)

RSS 2.0